Bohemian · Folk · Scandinavian · 100% Handmade - Wegens drukte kunnen de levertijden iets langer zijn! -

Over ons


Hi! Wij zijn Carla & Eline, moeder en dochter, en de gezichten achter Puk Products.

In ons atelier in de Hoeksche Waard, een groen eiland ten zuiden van Rotterdam, ontwerpen en maken wij de meest toffe en tijdloze kinderkleding. Puk Products staat voor unieke, tijdloze, duurzame en met de hand gemaakte kinderkleding. Onze items zijn te herkennen aan hun bohemian, folk en scandinavian uitstraling welke wij met enorm veel liefde en passie maken.

Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze webshop en je erachter wilt komen wie wij zijn, wat we doen en hoe Puk Products is ontstaan. Wij laten het je graag weten, veel leesplezier!

Ontstaan

In 2015 is tijdens een heerlijke familievakantie in, ons favoriete land, Zweden Puk Products ontstaan. In de bossen, tussen de elanden, vossen en hertjes, waren wij bezig met het beschilderen van stenen. Tijdens één van onze gesprekken spraken wij uit dat wij het zo fijn vonden om creatief bezig te zijn en dat het toch heerlijk moest zijn als je dit dag in dag uit voor je werk zou kunnen doen. Van niets kwam iets en voilà Puk Products was geboren! We trokken de stoute schoenen aan en plaatsten onze, in Zweden gemaakte, kunstwerkjes op Facebook. Van het één kwam het ander en zo gingen wij op een gegeven moment ook gepersonaliseerde houten kapstokjes, gehaakte rammelaars en gebreide slofjes maken. In het begin van ons avontuur kregen wij vooral bestellingen van vrienden, familie en kennissen. Maar nadat wij een Etsy shop en Instagram account hadden aangemaakt stroomden de bestellingen van over de hele wereld (ja echt!) binnen. We kregen bestellingen vanuit heel Europa, maar ook uit de VS, Canada, Taiwan, Australië en Nieuw-Zeeland. Wat was dit vet!

Echter lag hier toch niet helemaal ons hart. Carla miste haar oude hobby, het naaien van kinderkleding, en wilde dit graag weer oppakken. Maar ook Eline wilde graag leren naaien en Carla vond het leuk om Eline de fijne kneepjes van het vak te leren. We haalden de oude naaimachines van zolder en begonnen samen aan kleine projectjes. Dit was het moment dat onze gezamenlijke passie voor het ontwerpen en maken van kinderkleding ontstond. Tegelijkertijd hadden wij al een eigen kijk en smaak op kinderfashion. We hebben onze eigen stijl en zagen deze eigenlijk nergens terug. We besloten om kinderkleding te gaan maken volledig in onze eigen stijl; ‘bohemian, folk & scandinavian’ met onze eigen kenmerken; ‘uniek, tijdloos en duurzaam’. En ja, de rest is geschiedenis want wat voor ons begon als hobby liep wegens groot succes uit tot een eigen merk. Zo werd in juni 2021 het label Puk Products officieel geboren!

Generaties

Carla heeft leren naaien van haar moeder, oma Riekie. En over oma Riekie hebben wij nog een grappig verhaal ..

Oma Riekie kreeg toen zij jong was naailes van de nonnen in het klooster. Aan het begin van haar scholing moest zij leren hoe je patronen uitradeert op patroonpapier. Oma Riekie had dit allemaal heel netjes getekend en uitgeknipt. Zij liet dit aan de non zien waarop de non zei ‘Oh, dat heb je netjes gedaan’, vervolgens verfrommelde de non het patroon tot propje. Oma Riekie schrok hiervan waarop de non hard begon te lachen. Het was een grapje wat ze altijd met de nieuwe leerlingen uithaalden. Side note: patroonpapier krult altijd omhoog, door het te verfrommelen kun je het beter gladstrijken. Oma Riekie wist dit niet, maar leerde gelijk een goede les!

De grap die de non uithaalde met oma Riekie heeft Carla (natuurlijk!) ook uitgehaald met Eline, haha!

Onze grootste droom

Onze grootste droom is dat wij in de toekomst onze eigen winkel kunnen openen. In onze dromen is deze al van top tot teen in onze eigen stijl ingericht. We weten precies hoe we het willen hebben en wat onze gedachte erachter is. Een tipje van de sluier: een warme winkel voor iedereen, inclusief atelier zodat jullie met eigen ogen kunnen zien hoe onze items worden gemaakt en met de leukste coffee corner met de lekkerste koffie en gebakjes van onze dochter/zusje Sanne. Echt een familie winkel waar iedereen welkom is! Oh wij kunnen niet wachten dit te realiseren! Met elke bestelling van jullie komen wij steeds een stapje dichterbij onze droom, zó dankbaar 

Fun facts

Wist je dat ..
· wij al onze items zelf ontwerpen en met de hand maken?
· wij alle randzaken er omheen ook zelf doen en wij geen hulp hebben van derden?
· wij enorm perfectionistisch zijn?
· wij enorm goed zijn in dromen?
· wij het lastig vinden om onzekere stappen te zetten?
· de naam Puk is vernoemd naar een mooi sterretje?
· je dit ook terug ziet in ons logo?
· we beginnen te glunderen wanneer wij het ‘ka-ching’ geluid horen?
· we elke bestelling met enorm veel liefde, passie en toewijding maken?

Wist je dat Carla ..
· vroeger een kinesiologie praktijk heeft gehad?
· nu fulltime werkt voor Puk Products?
· een liefde heeft voor tuinieren en dat zij dit deelt op @moesjungle?
· graag leest en schildert, maar hier chronisch tijd te kort voor heeft?

Wist je dat Eline ..
· haar verpleegkunde én social work diploma heeft behaald, maar daar op dit moment ‘niks’ mee doet?
· 2 dagen lesgeeft in het basisonderwijs en 3 dagen werkt voor Puk Products?
· sportief is en de sport handbal beoefent?
· onlangs een nieuwe camera heeft gekocht en haar beelden deelt op @elinekrijne?

Onze items zijn eindeloos met elkaar te combineren en hebben een tijdloos karakter. Onze items worden door onszelf in Nederland geproduceerd en omvat geen massaproductie. Wij werken niet met vaste collecties waardoor je favoriete item jaar in en jaar uit te bestellen is. Laten we samen de modewereld een beetje mooier maken door bewust voor lokaal en slow fashion te kiezen 

Onze klanten blijven verrassen met toffe, unieke, tijdloze en kwalitatieve items met eerlijke prijzen, dat is waar we elke dag met een glimlach voor opstaan!

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes, lieve foto's, behind the scenes beelden of wil je onze droom op de voet volgen? Volg ons dan op Instagram: @puk.products

Hopelijk vonden jullie het leuk om iets meer van ons te weten te komen. Mocht je nog vragen hebben, laat het ons gerust weten! Wij vinden het super leuk om met jullie in contact te komen :)

Liefs, Carla & Eline

⭑ shop here!
⭑ follow our dream ..
⭑ contact 
⭑ leave a review
⭑ seen in